ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η τοποθεσια μας ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χώρα Φολεγάνδρου Map image

Ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας είναι χτισμένος σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων από τη θάλασσα. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα σοκάκια, οι πολλές γραφικές πλατείες σε συνδοιασμό με τη θέα που κόβει την ανάσα, συνθέτουν ένα μαγευτική σκηνικό. Στη Χώρα θα βρείτε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, παραδοσιακά καφενία, εστιατόρια και μπαρ και πολλά εμπορικά καταστήματα όλων των ειδών.

Location image

Αγκάλη Map image

Ο οικισμός της Αγκάλης βρίσκεται νότια του νησιού, σε απόσταση 4 χλμ από τη Χώρα, στον γραφικό κόλπο Βαθύ και η πρόσβαση γίνεται με μηχανή, αυτοκίνητο, λεωφορείο . Στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφέ. Στο Cafe Περιγιάλι θα βρείτε τοπικά προϊόντα, παραδοσιακες πίτες, σπιτικά γλυκά, καθώς και την ξακουστή "Καλασούνα" Φολεγάνδρου. Η ομώνυμη παραλία, είναι μια από τις πιο όμορφες του νησιού με κρυστάλλινα νερά, ιδανική για οικογένειες και παιχνίδια στην άμμο.

Location image

Άνω Μεριά Map image

Είναι ο δεύτερος μεγάλος και πιο γραφικός οικισμός της Φολεγάνδρου. Απέχει από τη Χώρα 6 χλμ και μπορείτε να φτάσετε εκεί με λεωφορείο, αυτοκίνητο, ή μηχανή. Επίσης μέσω της Άνω Μεριάς θα φτάσετε και στις παραλίες Άγιος Γεώργιος, Λυγαρία, Αμπέλι, Λιβαδάκι, Σερφιώτικο και Αγίος Νικόλαος. Τέλος επισκεφτείετε το παραδοσιακό εργαστήριο παραγωγής παστελιού και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ντόπια τοπικά προϊόντα. Στην Άνω Μεριά θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και καφέ.

Location image

Καραβοστάσης (Λιμάνι) Map image

Ο Καραβοστάσης είναι το λιμάνι της Φολεγάνδρου, βρίσκεται βορειανατολικα του νησιού. Η κύρια παραλία του Καραβοστάση είναι τα Χοχλίδια, οικογενειακή παραλία, υπάρχουν όμως τριγύρω διάφορες μικρές απομονωμένες παραλίες όπως το Βιτσέντζου, το Λατινάκι το Πουντάκι, η Βάρδια καθώς και μια απ τις ιδανικότερες παραλίες του νησιού για οικογένειες και μικρά παιδιά το Λιβάδι. Στον Καραβοστάση θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ και σούπερ μάρκετ.

Location image

Πετούσης Map image

Ο Πετούσης είναι ένας από τους παλαιότερους και μικρότερους κτηνοτροφικους και αγροτικούς οικισμούς και απέχει 3,5 χλμ. από τη Χώρα. Αξίζει να επισκεφείτε την κορυφή του βουνού όπου βρίσκεται ο Προφήτης Ηλίας και να θαυμάσετε την πανοραμική θέα και τα γύρω νησιά των Κυκλάδων.

Location image

Λιβάδι Map image

Το Λιβάδι είναι μια αραιοκατοικημένη αγροτική περιοχή, με παραδοσιακές κατοικίες που εκτείνονται από τη θάλασσα προς την ενδοχώρα. Βρίσκεται στην Ανατολίκη Μεριά του νησιού 1,5 χλμ. από τον Καραβοστάση και έχει εύκολη πρόσβαση στην ομώνυμη παραλία και στην παραλία Κάτεργο. Αξίζει να επισκεφθείτε το τοπικό τυροκομειο της περιοχής ως μια ξεχωριστή εμπειρία.

Location image